Bouwkundig tekenbureau S-Tek B.V.

0318 628 564
Menu

Bestektekeningen

De bestektekeningen zijn een compleet pakket met tekeningen welke, samen met het bestek, de juiste informatie verschaffen voor het te bouwen bouwwerk. Hierbij zijn naast de plattegronden, doorsneden en de aanzichten ook detailtekeningen aanwezig. Wanneer de detailtekening zijn uitgewerkt dan wordt aan de hand van deze tekening het bouwwerk volledig bouwkundig uitgewerkt.

Plattegrondtekeningen

Detailtekening

S-Tek_DetailEen detailtekening is een tekening waarbij op een gedetailleerde schaal wordt gekeken naar een aansluiting van bouwdelen / -materialen / -producten. In het detail zijn de materialen en producten getekend en benoemd en de wijze waarop deze bevestigd dienen te worden.

Bij bijvoorbeeld een kozijndetail wordt er uitgelicht hoe het kozijn op een juiste wijze gemonteerd dient te worden. Een verkeerde bevestiging kan namelijk tot problemen leiden. Een detail is er namelijk om gericht om o.a. de volgende problemen te voorkomen; verkeerde bevestiging van producten, ontstaan van koudebruggen, vocht- en tochtproblemen.

Kozijntekening

Bij het maken van bestektekeningen wordt er ook een kozijntekening gemaakt. Hierop staan alle, in het bouwwerk, aanwezige kozijnen, op tekening gezet. Dit geldt zowel voor binnen- als buitenkozijnen.

Verdere bestektekeningen

Naast de eerdergenoemde tekeningen wordt er indien noodzakelijk ook nog specifiek tekenwerk uitgewerkt. Zoals bijvoorbeeld de volgende tekeningen: terreininrichting, fundering en kruipruimte, sparingen en doorvoeren, riolering, trappen, hekwerk en balustrades, luchtkanalen en ventilatieroosters, etc.

Uitgewerkt bestek voor goede prijsopgave

Op basis van een goed bestek en bouwkundige tekeningen moeten deze in staat zijn om een uitgewerkte prijsopgave te maken zodat u exact weet waar u aan toe bent.

S-Tek B.V.

Bouwkundig tekenbureau,
Voor ontwerp en tekenwerk
Bezoekadres:
Amsterdamseweg 34a
6712GJ Ede [gld.]

Postbus: 8029
6710 AA Ede [gld.]

Tel: 0318 - 628004
Fax: 0318 - 628564
E-Mail: info@s-tek.nl