Bouwkundig tekenbureau S-Tek B.V.

0318 628 564
Menu

BIM

Het meest ingrijpende innovatie van de laatste jaren in de bouw is het “BIMmen”.

BIM staat voor Bouw Infomatie Model (of Building Information Modeling). BIMmen is “virtueel bouwen”.S_Tek_BIM_in_detail

S-Tek maakt voor u een digitaal prototype van een gebouw zodat we dat gebouw kunnen bekijken en controleren, voordat er een steen gelegd wordt. Alle controleberekeningen, toetsen, ect koppelen we aan het gebouwmodel.  Voor het bekijken en beoordelen van het gebouw levert S-Tek de snelste BIM viewer die er bestaat.

BIM staat echter vooral voor een werkmethode.  Bij BIM is het model een informatiemodel, vastgelegd in een IFC bestand, waarin alle informatie over een gebouw wordt vastgelegd. Alle processen die bij het ontwerp, de uitvoering en het gebruik van het gebouw en alle documenten (tekeningen, begrotingen, bestekken, rapporten, berekeningen)  zijn betrokken worden vanuit het gebouwmodel gegenereerd. Hierdoor ontstaan er geen misverstanden of verschillenden definities van bouwdelen. Dit voorkomt fouten en langs elkaar heen werken.

De faalkosten worden drastisch gereduceerd, volgens onderzoeken van zo’n 7,5 % naar circa 2,5%.

Het gebouw kan door gebruik te maken van de BIM werkmethodiek, sneller, beter en voordeliger gebouwd worden.

BIM_S-Tek_Gevelbekleding
Door gebruik te maken van de meest uitgebreide bouwkundige software en de grootste bouwcomponenten bibliotheek met nagenoeg alle producten van bouw gerelateerde leveranciers kunnen wij onze opdrachtgevers beter van dienst zijn. Alle informatie uit de bibliotheek is 100% BIM mede daardoor kunnen wij hoogwaardige BIM modellen genereren.

S-tek_BIM

 

S-Tek B.V.

Bouwkundig tekenbureau,
Voor ontwerp en tekenwerk
Bezoekadres:
Amsterdamseweg 34a
6712GJ Ede [gld.]

Postbus: 8029
6710 AA Ede [gld.]

Tel: 0318 - 628004
Fax: 0318 - 628564
E-Mail: info@s-tek.nl