Bouwkundig tekenbureau S-Tek B.V.

0318 628 564
Menu

Tekenwerk

Tijdens het ontwerp- en bouwproces is heldere communicatie onmisbaar. Een groot deel van de communicatie verloopt via tekeningen.

Wij kunnen voor u al uw bouwkundig tekenwerk realiseren. Graag lichten wij divers bouwkundige tekenwerk toe. Heeft u vragen over ons tekenwerk dan kan u direct met ons in contact opnemen via deze link naar het contactformulier.

Situatietekening

situatietekeningVoor het realiseren van een situatietekening heeft S-Tek een digitale aansluiting bij het Kadaster. Kadastrale tekeningen kunnen wij daardoor eenvoudig gebruiken. Met behulp van deze tekeningen worden de onderdelen op het terrein vorm gegeven en indien nodig worden er ter ondersteuning gekleurde vlakken aan de tekening toegevoegd. Om zo een eenvoudig te interpreteren tekening te realiseren.

Meer over: Situatietekening

Gebruiksvergunning tekening

gebruikvergunning tekeningBij het aanvragen van een (nieuwe) gebruiksvergunning moeten er aan de aanvraag tekeningen worden toegevoegd. Deze tekeningen moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo zullen diverse zaken met betrekking tot brandveiligheid op de tekening genoemd moeten worden. Ook zal de brandwerendheid van wanden, schachten en deuren op de tekening moeten worden aangegeven.

Meer over: Gebruiksvergunning tekeningen

Ontruimingsplattegrond

ontruimingsplattegrondVoor het vluchten binnen een gebouw hangen er ontruimingsplattegronden. Ontruimingsplattegronden zijn plattegronden die op duidelijk zichtbare plaatsen in het gebouw hangen. Het doel van deze plattegronden is om mensen  te informeren over de te nemen vluchtroute tijdens een noodsituatie bijvoorbeeld brand. Op de ontruimingsplattegronden wordt aangegeven waar u zich bevindt, welke vluchtwegen en nooduitgangen er zijn, de plaats van blus- en reddingsmiddelen in het gebouw. In het kader van de brandveiligheid dienen deze plattegronden in elk gebouw aanwezig te zijn.

Meer over: Ontruimingsplattegronden

Digitaliseren van oud tekenwerk

Het komt vaker voor dat oude(re) tekeningen niet zijn getekend in een digitaal tekenprogramma of dat deze bestanden verloren zijn gegaan. Een optie is dan om op basis van de aanwezige (papieren) tekeningen een tekening te digitaliseren. De aangeleverde tekening wordt dan geschaald en gebruikt als onderlegger, om vervolgens de tekening te reconstrueren.

Meer over: Tekeningen digitaliseren

digitaliseren van bouwkundige tekeningen

S-Tek B.V.

Bouwkundig tekenbureau,
Voor ontwerp en tekenwerk
Bezoekadres:
Amsterdamseweg 34a
6712GJ Ede [gld.]

Postbus: 8029
6710 AA Ede [gld.]

Tel: 0318 - 628004
Fax: 0318 - 628564
E-Mail: info@s-tek.nl